tirsdag den 9. april 2013

Butter Chicken

Den første ret man bestiller på en uprøvet indisk restaurant bør være Butter Chicken - ikke kun fordi det er en fantastisk ret, men også fordi det siges, at hvis restaurantens Butter Chicken er god, så er resten af deres indiske retter også gode.
Det var hvad jeg selv gjorde på The Golden Leaf i Livingstone, Zambia, og jeg fik en fantastisk butter chicken. 
Jeg valgte at tage udgangspunkt i Brødrene Prices opskrift
Til 4 meget sultne personer, eller blot 6 personer
Ingredienser
Marinade 1
  • 6 stk. kyllingebryst skåret i mindre stykker
  • 1 tsk. rødt chilipulver
  • saft af 3 lime

Marinade 2
  • 1 lille tørret chili - frisk kan også bruges
  • 5 nelliker
  • 1o sorte peberkorn
  • 1o mandler
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. spidskommenfrø
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 spsk. kardemommekapsler
  • 1 L yoghurt naturel
 Saucen
  • 1-2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dåser tomater - blendet
  • 1 knorr hønsebouillon
  • 1 kanelstang
  • 5 laurbærblade
  • 1oo g smør
  • snittede forårsløg som pynt
Kyllingebrysterne skæres ud i den ønskede størrelse og marinerer 1 time med limesaft og rødt chilipulver.
I mellemtiden ristes mandler, korianderfrø, peberkorn, nelliker, spidskommen, kardemommekapsler og fennikelfrø  kort på en tør pande, hvorefter de blendes til en karry sammen med gurkemeje og garam masala. Karryen blandes med yoghurten og kyllingen kommes i og får lov at trække den gode smag i minimum 3 timer, hvis ikke hele dagen, på køl.
Kyllingestykkerne fiskes så op af yoghurtblandingen og får lov at dryppe lidt af. Imens brunes hakkede løg i olie på en varm pande. Det sidste minut steges også finthakket hvidløg med. Dernæst brunes kyllingestykkerne en smule før tomater, bouillonterning, vand, resten af yoghurtmarinaden, kanelstænger og laurbærblade tilsættes.
Lad retten simre indtil væsken næsten er reduceret til næsten det halve. Saucen jævnes med 100 g smeltet smør eller margarine - du kan evt. jævne den endnu mere med lidt mel og vand om nødvendigt.
Server med hvide ris og evt. et naanbrød med hvidløg og urter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar