lørdag den 13. april 2013

Lagekage med hindbær- og citronmousse

Så var det fødselsdag i familien og lagkage skal der jo være - så jeg har eksperimenteret med en sammensætning af bærmousse og citronmousse og resultatet var super friskt og lækkert. 
 

Jeg lægger en opskrift ind på bundene hurtigst muligt.
 
Hindbærmousse
  • 15o g hindbærbær
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 6 blade husblas
Fløden piskes stiv med 1 tsk. vaniljesukker. Husblas sættes i blød i koldt vand.
 
De tøede brombær blev sammen med sukker og 1 tsk. vaniljesukker kogt igennem i lidt tid for at dræbe eventuelle urenheder. Bærrene blendes og moses igennem en si for at sortere de kernerne fra (gem dem i køleskabet og spis dem på resten af den yoghurt naturel, der bliver tilbage). Husblassen smeltes over vandbad med 1 spsk. citronsaft og hældes forsigtigt i frugtmosen under grundig omrøring. Frugtmosen røres sammen med yoghurt neutral og vendes derefter i den piskede flødeskum. Hældes på en frostpose og står i køleskab til næste dag.
 
Citronmousse
  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl yoghurt neutral
  • 3/4 dl sukker
  • 3/4 dl citronsaft
  • 4 blade husblas
Fløden piskes stiv. Yoghurt og sukker piskes indtil sukkeret er opløst. Den udblødte husblas smeltes over vandbad sammen med halvdelen af citronsaften. Når det er smeltet hældes resten af citronsaften oveni, så blandingen kun er lun. Citron-husblas blandingen  hældes langsomt over i yoghurten under grundig omrøring. Til slut vendes yoghurt-citron blandingen i den piskede fløde. Også denne kommes i en frysepose og stilles i køleskab til næste dag. 
 
Når dagen så er kommet, skal kagen jo lægges sammen. Læg den første bund ned i springformen. Klip et hjørne af fryseposen med citronmousse og sprøjt et jævnt lag ud på bunden. Læg den næste bund ovenpå og tryk let. Klip derefter et hjørne af fryseposen med brombærmoussen og gør det samme.
Lad kagen stå og sætte sig i minimum et par timer.
 
Kagen er relativ syrlig, så jeg valgte at lave en sød modsætning at dekorere kagen med - vaniljefrosting.
  
Vaniljefrosting
  • 25o g flormelis
  • 75 g smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • mælk så det passer
Det bløde smør smuldres i melis og vaniljesukker. Pisk indtil massen er nogenlunde ensartet - juster konsistensen med mælk. Den skal hverken være for våd eller for tør. Smørres ud over kagen, både ovenpå og på siderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar