Muffins er gode til skovtur, på farten - tja.. Faktisk er de altid gode! Her i en variant med mørk chokolade og valnødder.
- 3oo g mel
- 5o g kakao
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. groft salt
- 3oo g sukker
- 3 æg
- 15o g flydende margarine
- 2 dl letmælk
- 2oo g chokolade 70-72%
- 15o g valnødder
Vej den flydende margarine af i en lille gryde og lad det blive klart ved svag varme. I mellemtiden piskes æg og sukker hvidt og luftigt. Det smeltede smør hældes i æggemassen under omrøring og dernæst røres mælk i.
Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker i en separat skål og sigt tørblandingen ned i æggemassen. Røres godt sammen til en sej masse med en smuk brun kakaofarve.
Chokolade og valnødder hakkes meget (virkelig meget) groft og vendes i massen. Fordeles i ca. 20 silikoneforme og bages ved 180 grader C i ca. 20-22 min. til de er gennembagte, men uden at være blevet tørre!
Mens dine muffins er i ovnen og du klarer den nu ophobede opvask, der er en selvfølge efter bagning, så kan du nyde duften af chokolade der breder sig i hjemmet. Forventningens glæde altså!
Sørg for ar guffe en i dig mens de stadig er lune og gem så resten for hjemmets andre bespisere indtil de skal guffes på skovturen eller hvad de nu ellers er ment til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar