onsdag den 26. juni 2013

Naanbrød med spinat, hvidløg og citron

Inspireret af duften af indiske krydderier til min Kalv Masala, gik jeg i gang med at bage naanbrød. Men jeg ville ikke bare have et traditionelt hvidt brød, men en mere nuanceret variant, så det endte ud med den klassiske sammensætning af spinat, hvidløg og citron.

   


8 naanbrød
  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 æg
  • 1 dl græsk yoghurt (skyr kan sikkert også anvendes)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • ½ tsk. kardemomme
  • ca.5oo g mel
  • 1 stor håndfuld frisk spinat
  • 1 fed hvidløg
  • fintrevet citronskal af økocitron
Rør gæren ud i vandet og rør yoghurt, æg, olie, salt og sukker i. Tilsæt mel indtil dejen når en god fast konsistens. Lad dejen hæve godt op i ca. 45 min. Slå den ned og form 6 runde kugler.
Hak hvidløg så fint og riv citronskal. Varm lidt olivenolie op i en gryde og kom hvidløg og citron i. Hvidløgene må ikke blive sorte - olien skal blot suge lidt af smagsstofferne fra hvidløg og citronen. 
Rul hver kugle ud og pensl med hvidløgsolien og læg spinat på. Luk dejen sammen omkring spinaten og rul nu ud på ny. Lad dem hvile en 10 minutters tid.
Varm en pande op og bag naanbrødene på en tør pande ved middelvarme, indtil de får sortbrune pletter og er gennembagte. Giv dem evt. et drys flagesalt når der er taget af panden.
Spis dem lune sammen med f.eks. Butter Chicken eller Beef Masala  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar