fredag den 26. juli 2013

Klassisk Bruchetta

Italiens helt basale råvarer, der med lidt kærlighed bliver til en enkel men fantastisk appatizer. Men netop på grund af rettens enkelthed, så står og falder den med de råvarer du vælger. Har du kun hårde, halvmodne tomater til rådighed, så find på noget andet - her skal du bruge rigtig røde, modne tomater, hvis smag er på deres højdepunkt. Brug den grønneste basilikum du kan skaffe og en god olivenolie.


Til 12-14 stk. skal der bruges
  • Ciabattabrød skåret i skiver
  • 5oo g solmodne cherrytomater
  • 2 store fed hvidløg
  • 1 står håndfyld frisk basilikum
  • Rigeligt af en god olivenolie
  • 2 poser bøffelmozzarella af 125g
Del cherrytomaterne og fjern kerner og den vandede midte og skær det resterende i mindre tern. Hak hvidløg fint og klip basilikum. Bland de tre ingredienser sammen med rigelig olivenolie og lad det trække mindst en ½ time i køleskabet, så smagene når at forene sig.
 
Skær i mellemtiden ciabattabrødet i en passende tykkelse og vær endelig ikke nærig, når de skal pensles med olivenolie - lad brødet suge så meget af den gode olie som din samvittighed tillader! Jeg kan anbefale, at hæle olien i en dyb tallerken, så det lige dækker bunden, og derefter dyppe brødet i olien. Læg de oliefyldte brød på en bageplade med bagepapir og lad dem blive sprøde i ovnen ved 200 grader C.
Tag dem ud af ovnen, læg en skive mozzarella på hver og så i ovnen igen til osten er smeltet. Anret brødene med en spiseskefuld tomatsalat ovenpå og et par blade basilikum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar