lørdag den 24. august 2013

Luftig citronfromage

En let & cremet citronfromage, der har en blid smag af citron. Under kraftig inspiration af Foodfanatic's version.

 
Til 12 portionsanretninger
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 2oo g sukker
  • 4 dl piskefløde 38 %
  • 1o pasteuriserede æggehvider
  • 2 dl citronsaft
  • 8 blade husblas
Læg husblas i koldt vand. Pres citroner indtil du har 2 dl saft. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Pisk dernæst fløden næsten stiv i en skål for sig, og dernæst piskes æggehvider stive i en anden skål.
 
Du har nu i alt 3 forskellige skåle: en med æggesnaps, en med flødeskum og en med stiftpiskede æggehvider.
 
Smelt husblas over vandbad sammen med halvdelen af citronsaften. Når husblasen er smeltet helt, røres resten af citronsaften i. Husblas og citron hældes i æggesnapsen under piskning. Vend først fløde og dernæst æggehvider forsigtigt i æggesnapsen.
 
Fordel fromagen i 12 serveringsglas eller i 2 store glasskåle. Stil på køl indtil servering, hvor der pyntes med

Ingen kommentarer:

Send en kommentar