søndag den 25. august 2013

Spinat- og ærtepesto

Jeg vil ikke lyve - jeg er vanvittig stolt af denne pestoopskrift. Den åbenbarede sig for mig idet jeg fik øje på den halve pose spinat! Den har en cremet konsistens og har flere smagsnuancer, der træder frem på forskellige tidspunkter. Først kombinationen af den lidt bitre spinat og de søde ærter, dernæst syren fra citronen og skarpheden fra hvidløget og til slut runder oplevelsen af med en svag antydning af rygeosten. 
Den kan bruges i ufatteligt mange sammenhænge! Dip til nye kartofler, i frokostsandwichen, sammen med fisk eller som her sammen med pasta og kylling. Opbevaret i en lufttæt beholder kan den sagtens holde sig et par dage på køl.

 
Spinatpesto, ca. 1½ dl
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 2 små håndfulde tøede ærter
  • 1 tsk. rygeost 1% med en lille top på
  • ½ fed hvidløg
  • 1½ tsk. citron
  • 8 mandler
  • 5 cashewnødder
  • 1/4 tsk. sukker
  • Salt og & peber
Kom hele molevitten i en foodprocessor og kør indtil den ønskede konsistens. Smag til med citron, sukker, salt og peber. Kan sagtens holde sig 2-3 dage i en lufttæt beholder på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar