søndag den 15. september 2013

Schweizisk Mysli (Morgenmadsgrød)

Kulden er så småt ved at bide os bag i. I de triste efterårsmorgener når regnen står ned i stride strømme (som det i hvert fald har gjort den sidste uges tid!), så er det rart at starte morgenen med nogle af efterårets gode kvaliteter - danske æbler.
Her er min variation af en skøn morgenmadsgrød med inspiration i Schweizisk Mysli




Til 1 person, der godt kan lide en fornuftig størrelse morgenmad
  • 1 dl havregryn
  • 1.25 dl mælk
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 små, eller 1 stort æble
  • Surmælksprodukt
  • Nødder, tørret frugt
Aftenen før sættes havregrynene i blød i mælken og stilles i køleskab natten over. Næste morgen er grynene helt udblødte og "klistrede" i det - men sådan skal det være. I en minihakker, eller lignende, kommes de udblødte gryn og æbler skåret i mindre stykker. Det er op til dig selv hvorvidt du ønsker skrællens farvespil i sin grød - du kan vælge at skrælle æblerne eller lade værre. Resultatet er lige skønt!
Når gryn og æbler er hakket til en grød af ønsket grov/finhed, så væltes den ud i en skål, hvor du justerer smag og konsistens med et surmælksprodukt og vaniljesukker. Er man den super økonomibevidste studerende, så kan surmælksproduktet helt droppes, hvilket samtidig sætter større fokus på æblernes gode smag. I så fald vil jeg måske give grynene en anelse mere mælk aftenen før, så resultatet ikke bliver en før tør grød.
Spis din grød med nødder, tørrede tranebær, alm. mysli eller frisk frugt.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar