tirsdag den 14. januar 2014

Grove Pitabrød

Der findes ikke noget mere kedeligt og tørt en supermarkeds-pita - så det er ventetiden og besværet værd at lave dem selv!


  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl vand
  • 25 g gær
  • 150 g fuldkornsmel af eget valg
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. groft salt

Vandet koges op og blandes med den kolde mælk og gæren røres ud heri. Det resterende blandes i og skålen overdækkes og hvilker lunt i 1 time. Delles i 8 portioner og formes til boller, som herefter enten trykkes eller rulles ud.

Bages ved 250 grader C i ca. 8 minutter eller til de er puffet fint op og har taget lidt farve

Fyld dem med hvad du end har lyst til - jeg er forfalden til at fylde dem med små, sprøde falafler fyld af god smag !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar