lørdag den 15. februar 2014

Lasagne

Min hidtil bedste lasagne - men den vejer også tungt kaloriemæssigt, men hvad pokker, man må vel godt en gang imellem :) Men har alligevel fået sneget lidt ekstra grønt med i retten, da jeg i Rema 1000 faldt over hakket oksekød med 25 % grøntsager i - noget man absolut ikke lægger mærke til i den færdige ret, så hermed er det tip gået videre når kæresten skal snydes til lidt grønt ;)



Til fire godt sultne mennesker

Kødsovs
  • 5oo g hakket oksekød
  • 4 stænger bladselleri
  • 2 peberfrugter
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • olie
  • rosmarinkviste
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 små ds tomatpure
  • 4 dl vand
  • evt. en oksebouillonterning
  • timian, basilikum, oregano
  • salt og peber
Desuden
  • bechemelsauce (her købt færdig)
  • Pastaplader
  • revet ost.
Tilbehør
  • blandet salt
  • saft af ½ appelsin
  • koldpresset rapsolie
  • salt og peber
Bladselleri, peber og løg skøres i små tern og hvidløg hakkes fint og steges halvt møre i olie sammen med rosmarin i en sauterpande. Kødet brunes i en halvstor tykbundet gryde. Når kødet er brunet godt igennem hældes grøntsagerne over til kødet og steger med et par minutter. Skub kød og grønt ud til siden af gryden og brænd tomatpureen kortvarigt af. Hæld hakkede tomater, vand og timian ved og lad gryden simre i 2-4 timer og smag til slut til med salt, peber, oregano og basilikum.
 
I et stort, rektangulært fad lægges ført et lag lasagneplader - mange vil nok mene at der først skal et lag kødsovs, men jeg synes at pastabunden sørger for at holde lasagnen sammen når der skæres af den. Herefter et lag kødsovs, bechemel, pastaplader osv. Slut af med et lad bechemel og evt. et lag revet mozzarellaost.
 
Server med en god salat med en dressing af appelsinsaft, koldpresset rapsolie og smagt til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar