mandag den 12. maj 2014

Kartoffelpizza med pepperoni

Vidunderlig vidunderlig alternativ pizza! Smager godt måde varm som kold og kan varieres med rodfrugter som f.eks. jordskokker - haps!




Pizzabund (OBS! giver nok dej to store bunde!)

  • 3/4 pk. øko gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk. groft salt
  • 1oo g fuldkornsspeltmel
  • 1oo g sigtemel
  • ca. 35o g hvedemel
Gær røres ud i vandet og olie og salt røres i. I denne opskrift har jeg både brugt fuldkornsspeltmel og sigtemel, men i grunden så kan de varieres i uendeligheder! Mængden af hvedemel afhænger af hvilke andre meltyper du vælger at bruge. Bruger du f.eks. fuldkornshvedemel, som har en ret dårlig sugeevne, så skal du selvfølgelig bruge lidt mere hvedemel. Så start altid med at røre grovere meltyper i og tilsæt så hvedemel indtil konsistensen er passende. Dejen skal være smidig og slipper bord og hænder. Lad den hvile 1 time før den rulles ud til 2 pizzabunde, som prikkes med en gaffel og forbages ved 225 grader C til de har tage lidt farve og er moderat sprøde


Fyld
  • Kartofler
  • Pepperoni
  • Frisk mozzarellaost
  • Timian
  • Groft salt

Opskrift på pizzabund findes her.

Kartoflerne skrælles og skives tyndt og kuglemozzarellaen skæres i skiver. Osten fordelen på den forbagte bund og herover drysses timian - helst friskhakket, men tørret kan sagtens bruges. Kartoflerne lægges på så de danner et teglstensmønster - indimellem afbrudt af en skive pepperoni. Drys med lidt salt.

Så i ovnen ved 225 grader til kartoflerne er møre og har fået farve -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar