onsdag den 7. maj 2014

Oksekødssuppe med perlebyg

Med inspiration i en opskrift min far fortalte mig om, endte jeg ud med denne skønne oksekødssuppe. Kogt perlebyg passer perfekt til sammen med et stykke brød. Perlebyggen gør suppen mættende og giver et fint rustikt udtryk.

 Til én person
  • 200 g oksetern
  • 2 små løg
  • 1 pastinak
  • lidt rapsolie
  • 1 tsk. tomatpure
  • ½ rød chili
  • 7 dl vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl perlebyg
Løg piles og skæres i kvarte og pastinakken skrælles og skæres i skiver a ca. ½ cm tykkelse. I en gryde varmes lid olie og løg og pastinak får 2-3 minutter inden oksetern kommes ved og brunes. Gør plads i gryden til at tomatpureen kan brændes af og rør den herefter sammen med kødet. Hernæst hældes vand ved og skivet chili og laurbær kommes i. Lad suppen få et opkog og lade den simre i 1-1½ time på lavt blus. Chilien kan fiskes op undervejs hvis ikke man ønsker suppen for stærk.

30 minutter før suppen er færdig sættes en gryde over med vand - når denne koger hældes perlebyg ved og denne skal kage mindst 20 minutter.  

Den kogte perlebyg kommes i en dyb tallerken og suppen fyldes hen over - løg og pastinak er hovedsageligt smagsgivere i suppen, men kan selvfølgelig også serveres. Snup et stykke groft brød til. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar