mandag den 19. maj 2014

Oksespyd ala Asia

Nemt og hurtigt - perfekt til en hverdagsaften hvor det er småt med energi eller tid - dog skal marinaden have lidt tid til at trække ind i kødet, men det er jo noget man kan vælge at gøre allerede fra morgenstunden :)





Til 3 små spyd
  • 2 stk. tykstegsbøffer eller lign.
  • 2 tsk. tiki masala
  • ½ tsk korrianderfrø
  • Salt og peber
  • Rapsolie
Perlebygsalat
  • 1 dl perlebyg
  • En håndfuld grønne druer
  • Agurk
  • Appelsin
  • Pistacienødder
  • Persille


Tykstegsbøfferne blev skåret i 12 store tern som lå i en marinade af olie og krydderier i et par timer på køl. 

En gryde med vand sættes over - når det koger kommes perlebyg i og koges i 2o minutter. I mellemtiden skæres skralden fra appelsinen som skives i både. Vindruer halveres, agurken skives, persillen hakkes og pistacienødderne pilles. Perlebyggen skyldes efter kogningen og vendes med resten af ingredienserne   

De 4 stykker kød sættes på træspyd og kødet steges på en meget varm pande til det har fået flot farve og stadig er en smule rosa i midten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar