søndag den 11. maj 2014

Skovbærtærte

En absolut dejlig tærte med et frisk, syrligt fyld som holder forårshumøret højt - god fornøjelse :)






Tærtedej
  • 5oo g mel
  • 25o g smør
  • 1oo g flormelis
  • 2 æg
  • en sjat mælk
  • 3 riv citronskal
Fyld
  • Brombær
  • evt. ribs og solbær
  • vaniljesukker
  • 1 spsk. sukker
  • Kartoffelmel
Vej melet af i en stor skål og vask så hænder i iskoldt vand - herefter kan du gribe smøret og fnulre det i melet til du får en konsistens der minder om brødkrummer. At holde hænderne kolde gør det noget nemmere at arbejde med smørret :) 
Vend flormelis og citronskalden i og lav herefter en fordybning i massen - slå æggene ud heri og stik to fingre i og pisk hvide og blomme sammen, hæld en sjat mælk ved og vend kort massen sammen - uden at ælte! Vend massen ud på et meldrysset bord og tryk dejen sammen - ikke ælte! Bare mas den sammen hurtigt og pak den ind i husholdningsfilm og så på køl i minimum en ½ time.

Varm i mellemtiden ovnen op til 180 grader C. 

Der tages først 2/3 af den kolde dej, som rulles ud på et meldrysset bord - overfør dejen til et tærtefad og lad dejen falde helt ind i kanterne - hjælp den evt. på vej ved at løfte den lidt, men pres den ikke ned i formen. Et tip er at rulle den udrullede dej op omkring kagerullen - så undgår du at den går i stykker for dig. Fjern overskydende dej ved at rulle kagerullen på formens kant

Tag frosne brombær direkte fra fryseren, nok til at dække tærtebunden, og evt. nogle ribs og solbær - vend dem først med vaniljesukker til alle bær har et tyndt lag over sig og herefter gør det samme med kartoffelmel. Kartoffelmelet sørger for at væsken fra bærerne ikke flyder ud når du skærer i kagen - i stedet for du et flot snit. De pudrede bær kommes over i tærtebunden - overskydende vanilje og kartoffelmel skal ikke med. Drys med sukker henover bærerne og rul resten af tærtedejen ud til et låg - fjern igen overskydende dej med kagerullen og sørg for at de to dej-enheder er trykket godt sammen i kanterne. 
Lav nogle snit i låget så damp kan komme ud.

Bages så i ca. 40-50 minutter til tærten er let gylden og lad den køle helt inden servering - en klat cremefariche gør underværker til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar