Fladbrød, 8 stk.
- 25o g ølandshvedemel
- 25 g gær
- 3½ dl vand
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk. sukker
- frisk timian og rosmarin
- Læsøsalt
- olivenolie til stegning
gæren skal opløses i vandet og heri røres salt og sukker. Mel tilsættes og dejen æltes til den er fast men smidig. Dejen skal hvile en time, hvorefter den deles i 8 stykker som trykkes ud til helt flade brød. Urterne hakkes fint og blandes med salt - blandingen fordeles på brødene og presses ned i dejen. En pande varmes godt op med kun ganske lidt olivenolie - kommes der for meget olie ved bliver brødene meget fedtede! Brødene steges nu med urtesiden nedad og vendes når det har taget fin farve.
Fyld til 2 personer
- 4 store tykke asparges
- 1 kugle mozzarella
- 6 skiver tørret skinke
Aspargesene dampes i 2-5 minutter og rives i tynde strimler med en almindelig kartoffelskræller. Mozzarellakuglen skæres i skiver og det tørrede skinke får en hurtig tur på panden som brødene blev stegt i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar