onsdag den 11. juni 2014

Stegt Rødtunge med Fennikel & Timian

To store flåede rødtunger til 39 kr. i Rema 1ooo - haps! Så stod jeg der dagen efter og grublede over hvad jeg dog skulle gøre ved den - jeg endte med at gribe ud efter fennikelfrø, frisk timian og citron. Og for pokker hvor blev det et lækkert resultat! Smukt hvidt, saftigt kød med en svag undertone af fennikel og citron.


  • Flåede rødtunger
  • 3 spsk. olivenolie
  • Fennikelfrø
  • Frisk timian
  • 1 spsk. citronsaft
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
På en tallerken drisles olivenolie og blandes med citronsaft med en gaffel. Fennikelfrø knuses så fint som muligt i en morter og blade af timian pilles. Fennikel og timian drysses ud på olien og rødtungen lægges ovenpå og får lov at trække indtil panden er varm. Drisl med olivenolie på fiskens overside og giv den salt og timian.    

Lidt olivenolie kommes på den varme pande og fisken lægges på og steges ved middel til høj varme og vendes når undersiden er flot gylden. Tag fisken af så snart fisken er helt hvid i kødet - så er fisken stadig saftig og kan nemt fjernes fra benet. Giv den lidt peber og havsalt

Jeg havde lidt nye kartofler og en appelsin liggende - så det blev tilbehøret. Anrettet med frisk dild og persille

Ingen kommentarer:

Send en kommentar