onsdag den 14. august 2013

Falafler med persille & pistacienødder

Det er ufatteligt hvor meget smag man kan trække ud af planterigets råvarer! Et fantastisk bombardement af krydderier, der skal følges af enkelt tilbehør for at nyde falaflernes uovertrufne smagsnuancer.

                                                  
                                                 


Det skal du bruge til 50 små
  • 4oo g udblødte kikærter (ca. 2oo g før iblødsætning)
  • 1oo g pistacianødder
  • 1 stort løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stort bundt persille (jo mere jo bedre !)
  • 1 chili med kerner
  • 3 tsk. Korianderfrø
  • 3 tsk. Spidskommenfrø
  • Salt og Peberkorn
  • olivenolie
  • Citronsaft
  • 2 æg
Desuden
  • Rapsolie til stegning
  • Grøn salat
  • Syrlige æbler
  • Agurk
  • Pitabrød
Skyld de tørrede kikærter godt og kom dem i en beholder med rigeligt frisk vand. Stilles til opblødning i natten før.
Knus koriander, spidskommen og peber i en morter. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det til en grov fars - juster konsistensen med olie og æg.
Personligt foretrækker jeg små falafler, så former du dem på størrelse med en lille valnød. Er man mere til den helt vegetariske version, så kan ægget erstattes af lidt ekstra olivenolie.
Formes og steges i en gryde med rapsolie - nok olie til at de ikke rammer bunden. Brug en hulske og pas på at de ikke brænder fast på bunden. Tages fra når det er blevet let mørkebrune. Kan serveres i pitabrød sammen med dressing af ymer, hvidløg, persille, citron, salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar